Az MTV egyik műsorában a kampány két hete alatt csak fideszes politikusokat hívtak be, ellenzékieket még a róluk szóló hírekkel kapcsolatban se kérdeztek meg. Az NVB ezért több mint 1 millió forintos bírságot rótt ki a köztévére, valamint megtiltotta, hogy a köztévé a kampány alatt továbbra se hívjon be ellenzéki politikusokat.

"Az M1 médiaszolgáltatás Ma reggel című műsora a 2018. február 28. és március 13. közti időben a Jobbik Magyarországért jelölő szervezetnek nem biztosított megjelenési lehetőséget" - ismertette az ügyet Patyi András, az NVB elnöke. De a választási bizottság ellenzéki tagjai azt is elmondták, hogy nemcsak a Jobbikot tiltották ki az MTV reggeli műsorából, hanem az összes ellenzéki pártot.

Az MTV a választási bizottságnak küldött válaszában nem is tagadta a jogsértést. A bizottság tagjai pedig azt javasolták, nem elég, ha az MTVA-t csak eltiltják a további jogsértéstől, hanem kapjon bírságot is. Hozzátették, hogy csak szimbolikus jelentőségű a döntés, hiszen lényegében az adófizetők állják a büntetést.

"A Duna médiaszolgáltatót, azt hiszem, nem kell bemutatni, papíron a közszolgálat gyakorlatilag párttévéként funkcionál" - kommentálta a tévének Litresits András, az NVB szocialista tagja.

Itt olvashat arról, hogy milyen reklámozási lehetőségei vannak a pártoknak.

A fotó forrása: Shutterstock.