Választás után lemondások az LMP-ben

Schmuck Erzsébet, Ungár Péter, Ferenczi István és Ábrahám Júlia is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról - mondta az MTI-nek Schmuck Erzsébet, hozzátéve: így előrehozott tisztújítást tarthat a párt.
Domokos Erika, 2018. április 17. kedd, 09:58
Fotó: Napi.hu

A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják - közölte a politikus. Így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról (a másik társelnök, Szél Bernadett nem mondott le - a szerk.), míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás.

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében - közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését - írta az MTI.

A kép forrása: Facebook/LMP.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.04.17 10:14

Egy újabb felesleges kamupárt, amelyik csak a népet nyúzná., s tele van balhékkal a megalakulása óta.
Megnéztem a honlapjukon a programjukat, amiben semmi konkrétum nincs, viszont új adók szerepeltek benne. Nem kell több párt, több ingyenélő, amelyik csak a közpénzt akarja megszerezni, és a népet nyúzni.
A kampányban Bernadett mindig belőtt frizurával, és rengeteg új ruhában jelent meg, a mentelmi jogát szabálytalanságra használva.
A Privátszféra műsorban nem használta az autóban a biztonsági övet, mert ő rá nem vonatkoznak a szabályok.
Mit képzel a világ, ő egy képviselő, tehát a törvények rá nem vonatkoznak.
Ezért akarnak képviselők lenni, és az ilyenekből qrvára elég volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html