Megduplázta az uniós támogatást a kormány

Az 50 milliárd forintos keret több mint kétszeresére érkezett támogatási igény a vállalkozások technológiai megújulását segítő pályázaton, ezért a kormány további 50 milliárd forinttal duplájára emeli az eredeti keretösszeget - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Gazdasági Kabinet ülését követően.
Domokos László, 2020. június 18. csütörtök, 11:34
Fotó: Pixabay

A felhívásra csaknem 4500 cégtől érkezett pályázat 105 milliárd forint értékben.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként a kormány májusban jelentős fejlesztési forrásokat csoportosított át, majd az így meghirdetett pályázatokban rekordidő alatt hirdették ki az első nyerteseket. A támogatási kérelmek értékelése és elbírálása jelenleg is folyamatos, több cég esetében már előleget is kiutaltak.

A cégek két operatív program, a GINOP és VEKOP keretében meghirdetett Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása című felhívásokra jelentkezhettek 33,3 milliárd, illetve 18,8 milliárd forintos keretösszeggel. A kormány mostani döntésével mindkét program forrása emelkedik.

A pályázat olyan fejlesztéseket és beruházásokat támogat, amelyek a vállalkozások hatékonyságát, a munkahelyek védelmét és új munkahelyek létrehozását segítik. A feltételesen visszatérítendő támogatásból egyebek mellett új eszközök, gépek szerezhetők be, de felhasználható automatizált termelés kialakítására, információs technológiák fejlesztésére, ingatlan beruházásra, termék- és szolgáltatásfejlesztésre, képzésre is - részletezte Varga Mihály.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.06.18 12:15

Remélem jut Mészáros Viresol vállalkozásának is, hogy végre meg tudjon építeni egy tisztességes szennyvíztisztítót.
Saját forrást eddig nemigen tolt bele a cégbe. A nyereséges működés pedig egyenlőre messze van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html