Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felhívásra csaknem 4500 cégtől érkezett pályázat 105 milliárd forint értékben.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként a kormány májusban jelentős fejlesztési forrásokat csoportosított át, majd az így meghirdetett pályázatokban rekordidő alatt hirdették ki az első nyerteseket. A támogatási kérelmek értékelése és elbírálása jelenleg is folyamatos, több cég esetében már előleget is kiutaltak.

A cégek két operatív program, a GINOP és VEKOP keretében meghirdetett Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása című felhívásokra jelentkezhettek 33,3 milliárd, illetve 18,8 milliárd forintos keretösszeggel. A kormány mostani döntésével mindkét program forrása emelkedik.

A pályázat olyan fejlesztéseket és beruházásokat támogat, amelyek a vállalkozások hatékonyságát, a munkahelyek védelmét és új munkahelyek létrehozását segítik. A feltételesen visszatérítendő támogatásból egyebek mellett új eszközök, gépek szerezhetők be, de felhasználható automatizált termelés kialakítására, információs technológiák fejlesztésére, ingatlan beruházásra, termék- és szolgáltatásfejlesztésre, képzésre is - részletezte Varga Mihály.