Vallania kell a BKK-nak - pert vesztett a cég

Több évre visszamenőleg ki kell adnia a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), hogy hányan utaznak az éjszakai járatokon, miután a Közlekedő Tömeg Egyesület jogerősen pert nyert a cég ellen - számolt be a 24.hu.
Dzindzisz Sztefan, 2018. december 1. szombat, 19:40
Fotó: Napi.hu

"2017-ben megelégeltük, hogy a szolgáltatások fejlesztésére hivatott BKK érdemi változtatást nem valósít meg a fontos és népszerű éjszakai szolgáltatásán, ezért úgy döntöttünk, hogy fejlesztési javaslatot dolgozunk ki az évek óta változatlan és egyre zsúfoltabb éjszakai hálózatra. Ennek megalapozásához kértük ki a jelenlegi járatok utasszámait a BKK-tól" - írta szombati közleményében a Közlekedő Tömeg, melyet a 24.hu szemlézett.

A közlekedési vállalat ezt csak közel 1,4 millió forintért lett volna hajlandó megtenni, mondván adatok kiadása számukra jelentős munkaerő-ráfordítást jelentene a számukra, még úgy is, hogy az adatok elektronikusan vannak tárolva.

A Közlekedő Tömeg ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultak, amely megállapította a jogsértést, ezért az egyesület pert indított, amelyet első- majd másodfokon is megnyert. (Nemrég kirúgták a BKK vezérigazgatóját.)

HOZZÁSZÓLÁSOK