A tárca közölte, mindkét cég  - a Las Vegas Casino Kft. és az Aranybonusz 2000 Kft. is - megfelelt a törvényekben meghatározott átláthatósági kritériumoknak.

A Vs.hu emlékeztet arra, hogy voltak aggályok, hiszen Vajna maga nyilatkozott úgy, hogy nem is a pályázaton nyertes cégével akarja üzemeltetni az öt új budapesti és Pest megyei kaszinóját, a debreceni milliárdos, Szima Gábor vállalkozásai pedig mindössze másféléves múlttal és némi adótartozással vihettek el két kaszinókoncessziót.

A tárca ezzel szemben az NGM, a BM és a NAV átvilágítására, illetve arra hivatkozik, hogy a tulajdonosok ráadásul nyilatkozatot is tettek arról, hogy a cégek üzletrészeinek birtokosai természetes személyekre vezethetők vissza, így megfelelnek a jogszabályi feltételeknek.

Érdekes mindezen túl az NGM azon érvelése, hogy a nyertes ajánlattevők a törvényben előírt, 10 éves szerencsejáték szervezői gyakorlaton túl befizették kötelezettségeiket a központi költségvetésnek. Vajna érdekeltségei 14 év alatt több mint 38 milliárd forintot fizettek és több mint 1050 főt foglalkoztattak.