Eszerint uniós forrásból a konvergenciarégiókban 4,5 milliárd forintból nyílhat 50-60 új egészségfejlesztési iroda, míg Budapesten és Pest megyében 1,7 milliárd forint kiegészítő forrásból további 15-30 iroda létrehozására van lehetőség. További 2,5 milliárd forintból azt a többlettevékenységet fogják támogatni, amely a lelki megbetegedésekben szenvedőknek nyújt segítséget.

Az irodákat néhány évvel ezelőtt uniós forrásból hozták létre, azonban költségvetési forrásból működtetik azokat. Éves szinten 1,5 milliárd forintot fordít a kormány működtetésükre, és az irodák nagyban hozzájárulnak a helyi lakosság egészségmegőrzéséhez, -fejlesztéséhez - mondta a politikus az egészségfejlesztési irodák országos szakmai értekezlete után.

Az elmúlt években kétszázezer ember került kapcsolatba az országban működő 61 egészségfejlesztési irodával - írta az MTI.

Az egészségfejlesztési irodák egy új intézményi típust jelentenek az ellátásban. A következőkben azt tervezik, hogy az egyes irodák tevékenységét összehangolják, és minden hónapban tematikus programot kínálnak. Így szeptemberben az iskolakezdés, az iskolai környezet, a közétkeztetés, a család, mint védőháló lesz a téma - mondta Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.