Fontos változás jön a személyi igazolványnál

Januártól elektronikus aláírással akár 50 millió forintos adásvételi ügyletet is lebonyolíthat az, akinek e-személyije van.
Herman Bernadett, 2019. november 18. hétfő, 14:10
Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

Január 1-től változhat az elektronikus személyi igazolványokkal elektronikusan aláírható tranzakciók limitje. A kormány honlapján már olvasható az a rendelettervezet, amely alapján módosulhat a jogszabály. A rendeletet november 18-áig véleményezhetik.

E-személyivel jelenleg maximum 10 ezer euró (3,35 millió forint) értékig írhat alá az állampolgár tranzakciókat, január 1-től 50 millió forintra emelkedne a limit.

Az elektronikus személyiket 2016-ban vezették be. Ezek az igazolványok egy olyan tároló elemet tartalmaznak, amely alkalmas minősített elektronikus aláírás létrehozására. A személyazonosító igazolványhoz kapcsolódó elektronikus aláírás és elektronikus időbélyeg szolgáltatást a NISZ Zrt. nyújtja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.11.19 22:58

Tehát ha jól értem, akkor egy ügyes hacker januártól elveheti a házamat, autómat, akármimet? Jogszerűen, állami támogatással?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2019.11.18 17:44

MOndjátok meg, de őszintén ! Ti moat szórakoztok velünk ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html