Változás a jogosítványszerzésben - ennek sokan örülni fognak

Az év közepétől az állam legfeljebb 25 000 forinttal járul hozzá a közlekedési alapismeretek tanfolyam és közlekedési alapismeretek vizsga díjának megfizetéséhez - olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben.
Szabó Zsuzsanna, 2018. március 24. szombat, 12:19
Fotó: Shutterstock

A kormányrendelet szerint a támogatást az igényelheti, aki hatálybalépését követően letett sikeres közlekedési alapismeretek vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be - idézi a Magyar Közlönyt a Népszava.

A támogatást a vizsga letételét követően egy évig lehet igényelni elektronikus űrlapon, s ez a határidő jogvesztő.

A kérelem elbírálására 30 napja van a Magyar Államkincstárnak. A rendeletben külön passzusban hangsúlyozzák, hogy 2019-től ez a határidő 20 napra csökken. (A bunkó sofőrök miatt akarnak szigort a jogosítványoknál - drasztikus javaslatok)

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

alex53, 2018.03.24 17:55

@csaba1002: Gondolom, te nem "debil magyar állampolgár" vagy...
Te egyszerűen csak IQ-betyár vagy, aki fikázza a többiket, így bátran!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba1002, 2018.03.24 14:33

Gondolom annak is örülnek, hogy a jogosítvány meghosszabbításánál az érvényességet az előző évi születésnapi dátumnak adják meg, és nem az orvosi vizsgálat idejét veszik figyelembe. Tehát, ha a szülinapod előtt mész a dokihoz, akár egy nappal, akkor egy nap híján kerek egy évvel rövidebb az érvényességi idő. Tudom, hogy egy fiatalnál nem nagy dolog, hogy 10 helyett 9 év csak az érvényesség, de 60 felett nem mindegy, hogy három helyett csak kettőt kapsz. Az egésznek az indoka, hogy a debil magyar állampolgár képtelen megjegyezni a lejárati dátumot, csak a születésnapját esetleg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html