Változás a kormányban - államtitkárokat cserél az Emmi

Köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját Hoffmann Rózsa. Sajtóértesülések szerint az Emmi vezetője menesztené L. Simon Lászlót a kulturális államtitkári posztról
NAPI, MTI, 2013. február 12. kedd, 15:57
Fotó: Napi.hu

Hoffmann Rózsa a posztján maradva a jövőben elsősorban a köznevelési rendszer kérdéseivel foglalkozik - közölte az oktatási államtitkárság. A felsőoktatás átszervezését - Hoffmann Rózsa javaslatára - az új felsőoktatásért felelős államtitkár, Klinghammer István kinevezésével oldja meg az emberi erőforrások minisztere - olvasható a közleményben. Klinghammer István korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora volt.

A tárcával összefüggő valamennyi személyi változásról Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetője (képünkön) pénteken Lovasberényben tart sajtótájékoztatót.

Az Origo korábbi információi szerint a váltás azért szükséges, mert bár Hoffmann Rózsával elégedettek a kormányban, ám jól láthatóan nem sikerült jó kapcsolatot kiépítenie az egyetemistákkal és a rektorokkal, ráadásul a neve mára összenőtt a népszerűtlen kormányzati intézkedésekkel.

A minisztériumi közleményben kiemelték: az oktatási rendszerek átalakítása rendkívül sok feladatot rótt és ró az oktatási államtitkárságra. Kitértek arra is, hogy a felsőoktatás minőségi megújításának fontos dokumentumai elkészültek. "A látható és várt eredmények eléréséhez azonban mindenekelőtt az általános és középiskolák sikerén keresztül vezet az út" - írták, hozzátéve, a gyerekekre való nagyobb odafigyelés, a pedagógusok helyzetének javítása és megszilárdítása, az új tartalmi szabályozás, a pedagógus életpálya, a minősítési rendszer, a tanfelügyelet minél jobb előkészítése olyan nagy horderejű és mennyiségű feladat, amelynek irányítása egész embert kíván.

Elküldik L. Simon Lászlót is

Sajtóértesülések szerint a tárca vezetője menesztené L. Simon Lászlót a kulturális államtitkári posztról. A Népszabadság internetes oldala hétfőn írt arról, hogy a "felmentés határán áll" a kulturális államtitkár. Balog Zoltán miniszter nem hivatalosan már jelezte neki, megrendült benne a bizalma - közölte a nol.hu kormányzati forrásra hivatkozva.

Az index.hu információja szerint L. Simon László helyét Halász János eddigi parlamenti államtitkár foglalhatja el. Az Origo szerint a menesztés indoka, hogy L. Simon László "nem állt ki harcosan a kormány Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) és vezetőjét, Fekete Györgyöt helyzetbe hozó kultúrpolitikája mellett, sőt, több alkalommal is bírálta azt".

L. Simon Lászlót az MTI kedden délután nem tudta elérni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2013.02.12 16:30

Ezzel a nővel bármit tehetnek, csak a privilégiumai maradjanak meg. Ha ezekkel a juttatásokkal leteszik vidékre óvoda vezetőnek, azt is elvállalja. Ha tartása lenne, megköszönné, és lemondana. Kérdés persze, hogy mi lenne utána... Mert hogy mi nem lenne, azt lehet tudni. Pedagógus bér többszöröse, szolgálati autó, stb...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html