Változás jön a nyugdíjak folyósításánál

Három nagy projekt keretében 30 milliárd forint forrásból fejleszti informatikai rendszerét a Magyar Államkincstár a következő három évben - mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke az MTI szerint.
Szász Péter, 2018. június 6. szerda, 10:17
Fotó: Shutterstock

A Magyar Államkincstár nem tudná ellátni feladatait a kor követelményeinek megfelelően digitalizáció és informatikai fejlesztés nélkül.

Ezek a családtámogatások kifizetésétől a nyugdíjkifizetéseken és a vidékfejlesztési támogatások folyósításán keresztül az önkormányzati támogatások kifizetéséig és a közszolgálati dolgozók bérének kifizetéséig terjednek.

A családtámogatásokat és a nyugdíjrendszert érintő korszerűsítés pénzügyi kerete nagyjából 12 milliárd forint. (Változás a nyugdíjasok vasúti kedvezményénél.)

A projekt keretében létrehoznak egy új nyilvántartási rendszert, amely az összes adatot tartalmazza majd a nyugdíj-biztosítási, családtámogatási, egészségbiztosítási és más szociális biztonsági ellátásokkal kapcsolatban

- mondta Antal Renáta, az államkincstár uniós projektigazgatója.

A családtámogatási iratok digitalizálása befejeződött, a nyugdíjiratok digitalizálása zajlik.

Az elbírálási folyamatok fejlesztését is tervezik, minek eredményeképpen rövidül és hatékonyabbá válik az ügyintézés, előtérbe kerül az elektronikus ügyintézés.

A fejlesztés az állampolgárok széles körét közvetlenül érinti, kezdve az aktív korúaktól, a családokon át, egészen a nyugdíj-biztosítási vagy családtámogatási ellátásban részesülő személyekig - vélekedett a projektigazgató.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2018.06.06 18:16

Hát, vazze elárulom a megfejtést, nem bírom már magamban tartani. Decentralizálni kell, legaább megyei és megyei-városi szinten. Olcsóbb is, biztonságosabb is, jobban védhető is - okosabb is. Ezért aztán marad a tiétek !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html