Változás jön a rendszámoknál - félrenéz a rendőrség

Változnak a szürke rendszám kiadásának szabályai, a kormány elfogadta az egyszerűsítésre vonatkozó javaslatokat - adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Szász Péter, 2017. június 2. péntek, 12:38
Fotó: Napi.hu

A jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére, egyszerűbb és olcsóbb lesz a szürke rendszám kiváltás folyamata. A kormány elfogadta Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos javaslatait.

A szürke rendszámot az okmányirodákban lehet igényelni, a legyártást követően pedig ugyanott lehet átvenni.

Szintén fontos fejlemény a kerékpárosok számára, hogy a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja: a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre.

A kormánybiztos javaslatára törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így tehát a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az úgynevezett boxokra is vonatkozik majd.

A rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatályba lépésük a kihirdetést követő öt napon belül várható. Révész Máriusz kormánybiztos a Belügyminisztériummal megállapodott arról, hogy a rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK