Szombaton a reggeli köd feloszlása után inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek, több szűrt napsütésre esetleg a középső és északnyugati tájakon számíthatunk.

Vasárnap estig az északkeleti tájakon, majd később helyenként már másutt is kialakulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet szombaton főként a Dél-Dunántúlon kísérik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +6 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 12 és 16, északkeleten 8 és 11 fok között valószínű.

Kilátások a hét közepéig

A vasárnaptól szerdáig terjedő időszakban erősen és gyengébben felhős időszakok mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan várható eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű - írja az OMSZ.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 4, 10 fokig emelkedik, majd 1, 6 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul, az időszak végére 9 és 14 fok közötti értékre csökken valószínűleg.

Képünk forrása: Pixabay.com