Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közzétett - a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető meddőségkezelési eljárásokról szóló - rendelet módosítása szerint ha öt teljes, az embrió beültetésével végződő beavatkozás eredményeként legalább egy gyermek élve születik, úgy a következő gyermek, gyermekek esetében is négy-négy teljes beavatkozás vehető igénybe az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) terhére.

A beavatkozásokat a kötelező egészségbiztosítás terhére a nő reprodukciós kora felső határának eléréséig, de legfeljebb 45. életéve betöltéséig lehet megkezdeni.
Az államilag támogatott lombikeljárásokhoz kapcsolódó gyógyszerek tb-támogatása a jelenlegi 70 százalékról 90 százalékra nő, a magánellátóknál igénybe vett beavatkozásnál a gyógyszert felíró orvosok egységesen 55 százalékos tb-támogatással írhatnak fel gyógyszert.

A társadalombiztosítás által finanszírozott lombikprogram kibővítéséről szóló rendeletet annak hatályba lépése, vagyis október 1-je után a meddőségi kezelésre irányuló jelentkezések esetében kell alkalmazni.

Az emberi erőforrások minisztere szerdán jelentette be, hogy kibővítik a társadalombiztosítás (tb) által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát, valamint változni fog az ahhoz kapcsolódó gyógyszertámogatás is. Balog Zoltán úgy fogalmazott, a cél, hogy jobb legyen az eljárások átláthatósága és a hozzáférés, és hogy olyan szabályozást alakítsanak ki, amely a lehető legtöbb párnak megadja a gyermekvállalás lehetőségét.