Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint az egész országban figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyében másodfokú a figyelmeztetés. A napi középhőmérséklet hétfőn és kedden az ország jelentős részén 25 Celsius-fok felett alakul, a középső és északi területeken pedig a 27 fokot is átlépheti. A maximumok hétfőn és a hét további részében is jellemzően 29-34 fok között alakulnak.

A meteorológiai szolgálat a Facebookon felhívta a figyelmet, hogy ezen a nyáron a hőmérséklet még nem emelkedett 35 fok fölé Magyarországon, és most sem sok helyen lépi túl ezt a küszöbértéket. A magas páratartalom és a trópusi éjszakák miatt sokaknak gondot okozhat elviselni ezt az időjárást is, de az idei szezon Magyarországon inkább abban rendkívüli, hogy mostanáig nem fordult elő forró nap.

Rossz hír a Spanyolországba és Portugáliába utazóknak

Ugyanakkor az Ibériai-félszigeten "valóban rendkívüli, sőt szó szerint elviselhetetlen hőség" várható ezen a hétvégén. Az európai ECMWF modell 43-45 fokot jelez előre vasárnapra. Még ez is rendkívülinek számít, spanyol/portugál viszonylatban is. Az amerikai GFS modell szerint Portugáliában 50 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Ilyet - jegyezték meg - előrejelzőik még nem láttak Európában.

A meteorológiai szolgálat azt írta, hogy Magyarországra nagy valószínűséggel ez a hőhullám nem ér el, sőt a jövő héten akár hűvösebbre is fordulhat az idő.

Ez várható kedd estig

A sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, hétfőn kevesebb, kedden több fátyolfelhővel. Hétfőn elsősorban az ország középső harmadán és helyenként az Északi-középhegység térségében, kedden a Dunától keletre többfelé, míg másutt szórványos jelleggel valószínű zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás kísérhet. Az északias szél nagy területen megélénkül, az Alpokalján és a Zemplénben megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek - közölte az OMSZ.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 33 fok között valószínű.

A kép forrása: Shutterstock.