Változhat a dél-budai szuperkórház helyszíne

Ha július 8-ig nem tudják megszerezni az ingatlanokat, úgy az állam eláll vételi szándékától és más helyszínt keres - értesült a VG.hu.
Domokos László, 2017. június 30. péntek, 11:13
Fotó: Napi.hu

Igen vontatottan halad a Dél-Budára tervezett szuperkórház területének kiszemelt ingatlanok állami megszerzése - legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a fejlesztési minisztérium mind a mai napig nem tudta az állam birtokába venni a teljes beruházásra kiszemelt nyolc helyrajzi számon nyilvántartott ingatlant - írta a lap.

A kormány egy friss határozatában leszögezi: "a Dél-budai Centrum megvalósítása kapcsán további időveszteség nem megengedhető."

miatt felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a centrum helyszínének javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez szükséges szerződését legkésőbb július 8-ig kösse meg. Ha nem tudják tartani ezt a határidőt sem, úgy a kormány eláll vételi szándékától és a beruházásnak más helyszínt jelöl ki.

A kabinet még tavaly döntött arról, hogy a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2017.06.30 12:15

A szuperkórház, csak nem lesz benne sem nővér, sem orvos, de szerintem már beteg sem, mert addigra meghalnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2017.06.30 11:28

Közben meg az összes többi budapesti kórház dőljön össze és zárjon be , mert garancsinak (orbán) építhetnékje van EU-s pénzen, amiben persze hatalmas önrész is kell, amit meg a nép ad össze.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html