BUX
37954

Változhat a dél-budai szuperkórház helyszíne

Ha július 8-ig nem tudják megszerezni az ingatlanokat, úgy az állam eláll vételi szándékától és más helyszínt keres - értesült a VG.hu.

Domokos László, 2017. június 30. péntek, 11:13

Igen vontatottan halad a Dél-Budára tervezett szuperkórház területének kiszemelt ingatlanok állami megszerzése - legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a fejlesztési minisztérium mind a mai napig nem tudta az állam birtokába venni a teljes beruházásra kiszemelt nyolc helyrajzi számon nyilvántartott ingatlant - írta a lap.

A kormány egy friss határozatában leszögezi: "a Dél-budai Centrum megvalósítása kapcsán további időveszteség nem megengedhető."

miatt felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a centrum helyszínének javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez szükséges szerződését legkésőbb július 8-ig kösse meg. Ha nem tudják tartani ezt a határidőt sem, úgy a kormány eláll vételi szándékától és a beruházásnak más helyszínt jelöl ki.

A kabinet még tavaly döntött arról, hogy a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre.

(Képünk illusztráció.)