Változnak a nyugdíjszabályok? - erről lesz szó ma a parlamentben

Az Országgyűlés kedden az MSZP és a Jobbik által javasolt témákban tart politikai vitákat.
MTI, 2016. november 29. kedd, 08:03
Fotó: Napi.hu

A parlament aktuális ülésének utolsó napja reggel 9 órakor a közoktatás helyzetéről szóló vitával kezdődik, amit az MSZP kezdeményezett és a másik két ellenzéki frakció is támogatott. A parlament legfeljebb hat és fél órában tárgyalhatja ezt a napirendi pontot, majd a Jobbik szorgalmazására a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosításáról tartanak vitát, amelyre több mint öt óra áll majd rendelkezésre.

A Ház előző héten az LMP kezdeményezésére a munkaerőhiány okairól tartott vitát, míg hétfőn a kormány szorgalmazására a Magyarországnak járó uniós források felhasználásának állapotát tárgyalta.

A házszabály szerint az Országgyűlés a kormány vagy a képviselők legalább egyötödének (negyven képviselőnek) indítványára tart vitát. Minden képviselő legfeljebb két politikai vitát támogathat ülésszakonként.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2016.11.29 11:36

A közoktatás romokban hever, arról valóban időszerű egy parlamenti vita, csak aztán legyen is valami pozitív változás.

Az, hogy csak a nők mehetnek 40 év munka után nyugdíjba, súlyosan diszkriminatív, itt az ideje a férfiaknak is megadni ezt a lehetőséget. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik élni tudnak vele, hiszen a rendszerváltás óta rengeteg embernek esett ki több év szolgálati ideje tartós munkanélküliség miatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html