Változtat az útfelújításokon a főváros

Módosította a Fővárosi Közgyűlés a 2012-2014-es útfelújítási programot, több szakasz felújítását későbbre tolták, és új utakat is felvettek a programba.
Inforádió, MTI, 2013. november 14. csütörtök, 17:49
Fotó: Napi.hu

A 20 igennel, 1 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadott előterjesztés szerint 2015-re ütemezték át a Thököly út, a Kerepesi út, a Bocskai út és a Nagytarcsai út egy-egy szakaszának felújítását. Felvették a programba a III. kerületi Mátyás király út, a Hold utca, az Erzsébet királyné útja, a Flamingó utca és a Műegyetem rakpart bizonyos szakaszait és a Közraktár utcát.

Ezek mellett a 4-es metró beruházásához kapcsolódóan is több utat meg kell építeni a Keleti pályaudvarnál, valamint a XI. kerületi, őrmezői részen.

Az előterjesztők a módosítást azzal indokolták, hogy közműfelújításhoz vagy egyéb projektekhez kell igazítani az útfelújítást, illetve meghaladta a forrásokat a felújítás költségigénye. Emellett a 4-es metró beruházása is indokolta újabb útszakaszok felvételét amellett, hogy a rendelkezésre álló 2015-ös források lekötéséhez újabb szakaszok előkészítését kell elindítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK