Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kezdjük a lényeggel: Budapesten a Michelin-csillagos éttermek számában nincs változás, azaz az Onyx és a Costes megtartotta egy-egy csillagát, további helyek nem érdemelték ki ezt az elismerést.

Változott viszont a Bib Gourmand éttermek listája: újoncként megkapta az elismerést a Vár: a Speiz, míg a 21 elbukta.

Az Onyx és a Costes tehát megtartotta korábban szerzett egy csillagát, a Bib Gourmand kategóriában pedig az Arcade Bistro, a Bock Bisztró, a Csalogány 26 tarthatta meg a minősítést, de a 21 helyett idén a Vár: A Speiz szerepel negyedikként a listán.  Mivel egy prágai étterem (az Allegro nevű) elvesztette csillagát, Budapesthez hasonlóan a cseh főváros is két egycsillagos étteremmel rendelkezik jelenleg. Prágában van viszont ez évtől 6 Bib Gourmand étterem, mivel két új hely került fel a listára idén, a Monastery és a Sansho.

A salzburgi éttermek sem teljesítettek túl jól, egy étterem egycsillagos minősítését vonták vissza, ketten pedig a Bib Gourmand kategóriából kerültek ki, három bécsi sorstársukkal együtt. Bécsben viszont van két kétcsillagos étterem is, három csillagot csak francia, olasz és londoni éttermek érdemeltek ki a Main Cities of Europe 2012 kiadvány szerint. Új háromcsillagos étterem nem szerepel a listán, vannak újak viszont a két-és egycsillagos kategóriában.

A közép-kelet európai régióban csak Prága és Budapest rendelkezik csillagos étteremmel, még kijelöltek egy varsói éttermet, amely a "Rising Star" kategóriában jövőre esélyes lehet a csillagra, e kategóriában összesen 3 éttermet találtak említésre méltónak az inspektorok.

A Michelin Main Cities of Europe 2012 kiadvány 3600 létesítményt ajánl, ebből 2100 étterem és 1500 hotel. Ezek a létesítmények a legkülönfélébb stílust és árkategóriát képviselik és a Michelin csapat inspektorai névtelenül látogatták valamennyit. 287 európai egycsillagos étteremből lehet a kiadvány alapján válogatni (ebből 44 új), 74 kétcsillagosból (18 új), és 15 három csillagosból. 48 új Bib Gourmand étterem került be a válogatásba, amelyekkel együtt már 250 olyan éttermet ajánl a 400 oldalas kiadvány, amelyek megfizethető áron kínálnak kiváló ételeket.