Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A cég cseppet sem ment rosszul, hiszen forgalma 1991-ben elérte az egymilliárd forintot.

A sikert a matematikusként végzett, de a cukrászszakmát is elsajátító Futó kiváló szakembereinek tulajdonította: ekkor már jól összeszokott csapatot alkottak, kiemelkedő minőségű új márkákat gyártottak. A cégvezető akkor azt tervezte, hogy a Fundyt licencek vásárlásával és saját fejlesztéssel gyors fejlődési pályára állítja - mindezt bankkölcsön nélkül, öt-tíz év alatt szerette volna megvalósítani, megkerülhetetlen édesipari szereplővé növesztve a céget itthon és a régióban. A cél kemény munka árán teljesült: a Fundy 1999-re több termékcsoportban is piacvezető lett Magyarországon, a környező országokban saját disztribúcióval, Romániában gyárral is rendelkezett - ekkor vált meg tőle Futó, hogy aztán a család tulajdonában levő Futureal-cégcsoporttal az ingatlanszektorban váljék megkerülhetetlen szereplővé.

A sikertörténetnek különleges jelentőséget adott, hogy a történelem viharai nem kímélték a vállalkozó családját: szülei és nagyszülei gyárát államosították, nagyszüleit kitelepítették, az ő iskolaéveit pedig végigkísérte, hogy rossz kádernek minősítették. Futó Péter 1991-ben ezért is euforikus állapotban volt, hiszen véget ért a szocializmus, úgy gondolta, hogy a privatizáció zömmel magyar kézbe adja a vállalatokat, csökken a bürokrácia, az adó- és járulékrendszer pedig a gyors fejlődést segíti. Bízott abban, hogy gyorsan javul az egészségügy és az oktatás helyzete, az ország polgárai prosperáló gazdaságot építenek, folyamatosan nő az életszínvonal. Független, erős államként képzelte el Magyarországot, amely előbb-utóbb csatlakozhat az Európai Unióhoz, ami 2004-ben be is következett.

1991 óta minden szempontból sokat javult az ország helyzete, és valóban nőtt az emberek életszínvonala - mondja az MGYOSZ első embere, aki ma is optimista, de úgy látja, van még tennivaló bőven. Alapvető fontosságúnak tartja a konvergenciaprogram céljainak megvalósítását, a bürokrácia visszaszorítását, a gazdaság kifehérítését, az oktatás és az egészségügy racionalizálásának folytatását, a vállalkozások terheinek csökkentését és mindenekelőtt a munkahelyteremtést.

Szakonyi Péter