A Budapest−Újszász−Szolnok, a Budapest−Hatvan−Miskolc és a Budapest−Győr−Hegyeshalom vonalról a vonatok ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak. Mindhárom vonalon jelentős késésekre és vonatelmaradásokra kell számítani. A menetrend szerinti forgalom a szerelvényfordulók miatt csak kora estére állhat helyre.

Hatósági zárás miatt a vonatok 9 óra 09 perctől nem használhatták a Keleti pályaudvart. Az újszászi és a miskolci vonalról a személyvonatok csak Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekedtek; a győri vonal vonatai pedig Kelenföldre érkeztek.

Helyi tudósítások szerint rendőrök álltak sorfalat a peronok előtt, kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat álltak a rendőrök, közben hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatták az állomáson és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat, hogy a pályaudvaron álló vonatokra nem lehet felszállni.

Az Index tudósítása szerint valamivel 9 óra előtt 500 ember tömörült a pályaudvar központi peronjainak kapujánál. Vélhetően a 9:10-kor induló bécsi vonatra akartak volna feljutni. A peronon lévők még hajnali ötkor mentek a vonatokhoz, akkor jeggyel még átengedték őket a rendőrök. Az Index ebből arra következtetett, hogy a rendőröket is váratlanul érhette a Keleti lezárása reggel kilenckor.

Az Index szerint az eddigi 700 helyett bőven 1000 felett lehet a Keleti tranzitzónájában jelenleg tartózkodók száma. Hiába ment el hétfőn ezer ember, most 1500-2000 várakozó lehet. Az ok: híre ment annak, hogy a Keletiből el lehet jutni Nyugatra, így a Nyugati és a Déli pályaudvarok tranzitzónáiból sokan átjöttek a Keletibe.