BUX
38236

Váratlan teljesítmény az MSZP-től - évtizedek óta nem volt ilyen

A demokratikus ellenzék közül egyedül az LMP ugrott nagyot, már lehagyta a parlamenti küszöb alá került DK-t, és az MSZP-t is megközelítette. A szocialisták közben olyan rosszul állnak, ahogy negyed század óta soha - idézi a hvg.hu, a Medián e havi méréseit.

, 2017. szeptember 27. szerda, 16:00

Az MSZP támogatottsága mélypontra süllyedt: 25 év óta most először fordul elő, hogy a párt a választani tudó "biztos" szavazók körében nem éri el a 10 százalékot. A DK is gyengült: míg az utóbbi években a párt támogatottsága a teljes népességben többször elérte a 6 százalékot, jelenleg csak 3 százalékon áll - olvasható a portálon.

Az LMP azonban növelni tudta táborát, minden szempont szerint előzi a DK-t. A választani tudó biztos szavazók között 7 százaléka van, míg az MSZP-nél ez a szám 9, a DK-nál 5.

A júniusi felmérés óta a Fidesz érdemben növelte támogatottságát. A teljes népesség 36 százalékát tudhatja maga mögött a kormánypárt.

Miközben a Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül június óta alig változott, a választani tudó "biztos" szavazók körében - a szimpatizánsai szavazási kedvének csökkenése miatt - 21-ről 16 százalékra esett.