Váratlanul megszakították a parlament alakuló ülésének előkészítőjét

Félbeszakadt az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás. A parlamenti pártok vezetői egy órát sem voltak bent az Apponyi Albert teremben, amikor kijött a Fidesz delegációjának egyik tagja, Gulyás Gergely és közölte az újságírókkal, hogy a megbeszélés rendben megkezdődött, de csak délután öt órakor folytatódik - írja az Infostart.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. április 24. kedd, 13:00
Fotó: MTI Fotó

A kormánypárti politikus nem adott magyarázatot a történtekre, és a kérdések megválaszolása nélkül távozott. Vele egy időben az ellenzék politikusai átvonultak egy szomszédos terembe, magukra csukták az ajtót és értesülésünk szerint folytatják a tegnap megkezdett beszélgetést a parlamenti együttműködésükről.

Egyelőre nem tudják, hogy miért szakadt félbe a tárgyalás, amit eredetileg több órásra terveztek és az első szünetet csak délután fél egykor tartották volna - olvasható a portálon.

A pártok a mandátumigazolást, az esküokmányok aláírását, az ülésrendet, a tisztségviselők megválasztását és a bizottsági rendszer kialakítását, tehát általában véve az Országgyűlés május 8-i alakuló ülését készítik elő.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

HOZZÁSZÓLÁSOK