Varga: már készülnek az új intézkedések

Ma már senki sem tagadhatja, hogy a magyar gazdaság – köszönhetően a magyar emberek munkájának - egyre jobban teljesít és a következő években is növekedhet – kommentálta Magyarország felminősítését Varga Mihály.
Dzindzisz Sztefan, 2019. február 23. szombat, 12:15
Fotó: AFP

Amikor 2011-2012 táján a hitelminősítők alacsonyabb kategóriába sorolták az országot, a kormány már akkor azon a véleményen volt, hogy ezek a döntések önmagukban nem lényegesek és a leminősítéseket felminősítések követik majd - mondta a Pénzügyminisztérium szombati közleményében Varga Mihály, aki szerint ezért összpontosított a kormány a gazdasági növekedésre, a foglalkoztatás és a bérek emelésére, az államadósság csökkentésére, a költségvetés stabilitásának megteremtésére, illetve az ország külső sérülékenységének mérséklésére

Ezek nyomán a piac már korábban beárazta a magyar fundamentumok érdemi javulását, a Standard and Poor's múlt heti döntését követően most a Fitch ismerte el az elért eredményeket, amely így tényleges kategóriaváltásnak tekinthető - kommentált a tárcavezető.

A Fitch elemzése kiemeli, hogy Magyarország komoly eredményeket ért el a sérülékenység mérséklése, a gazdasági növekedés, az államadósság-csökkentés, a devizaarány alacsonyra szorítása és a versenyképesség javítása területén - részletezte a pénzügyminiszter. A szervezet ugyanakkor az esetleges jövőbeli kockázatokra is felhívja a figyelmet, különös tekintettel az uniós növekedés lassulásának jeleire, illetve munkaerő-piacot érintő kihívásokra. Ezeket a kormány időben felismerte, és már megkezdte a gazdaság védelmét célzó intézkedések kidolgozását - állította Varga.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tomi1953, 2019.02.23 13:01

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html