Végleg elbukott a bíráskodás újraszabása

A kormány úgy döntött, hogy nem vezeti be a szervezetileg elkülönülő közigazgatási bírósági rendszert, ám egy most készülő törvénytervezet gyorsabbá és kiszámíthatóbbá teszi a közigazgatási bíráskodást - mondta az igazságügyi miniszter.
Rácz Gergő, 2019. október 31. csütörtök, 16:56
Fotó: MTI Fotó

A kormány még tavasszal döntött úgy, hogy határozatlan időre elnapolja a szervezetileg elkülönülő közigazgatási bírósági rendszer felállítását.

Komoly szakmai vitát követően a kormány úgy látja, hogy a bíróságot meg kell óvni a felesleges vitáktól, ezért megtartaná az egységes bírósági rendszert, nem lesz önálló közigazgatási bírósági szervezet - mondta az MTI-nek Varga Judit igazságügyi miniszter.

A most készülő törvénytervezet - minimális átalakítás mellett - világos keretet biztosít majd a közigazgatási bíráskodásnak, gyorsítja a jogorvoslatok lezárását és kiszámíthatóbbá teszi a joggyakorlatot - mondta Varga.

A tervezetet az Országgyűlés őszi ülésszakán benyújtják a parlamentnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2019.10.31 17:11

Attól tartok, hogy külön rendtartást vezetnek be, esetleg személyileg is elkülönítik - de nem ám külön bírósági szervezetet hoznak létre ! Nem áll jól ennek a nőnek a szeme sem ! Alattomos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html