Varga Mihály örül a stagnáló minősítésnek

A pénzügyminiszter örül a hitelminősítők péntek esti döntésének.
Szabó Dániel, 2021. február 13. szombat, 08:16
Fotó: Facebook

A két nagy hitelminősítő a válság ellenére is befektetésre ajánlott kategóriában tartotta Magyarországot, ez azt jelzi, hogy nemcsak a befektetők, hanem a hitelminősítők is bíznak a magyar gazdaságban - írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében szombaton.

A Standard & Poor's (S&P) és a Fitch jelentésükben elismerik a magyar válságkezelés hatékonyságát, a kedvező adósságszerkezetet és a megfelelő forrásbevonási lehetőségeket.

A péntek éjjeli bejelentés szerint változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország államadós-osztályzatát a Fitch Ratings és a Standard & Poor's.

A két nemzetközi hitelminősítő egyaránt befektetési ajánlású, "BBB" szintű besorolással tartja nyilván a hosszú futamú szuverén magyar forint- és devizaadósságot.

Az S&P a rövid lejáratú magyar adósságkötelezettségekre külön "A-2" minősítést tart érvényben.

A Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítő részlege (S&P Global Ratings) a péntek éjjel Londonban bejelentett megerősítési döntés részletes kifejtésében kiemelte: várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,6 százalékkal növekszik. Az S&P közölte: becslése szerint a magyar gazdaság teljesítménye tavaly a koronavírus-járvány okozta válság miatt 6,3 százalékkal csökkent reálértéken.

A Fitch Ratings valamivel derűlátóbb előrejelzése szerint a magyar GDP-érték az idén 4,9 százalékkal bővül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Brennus, 2021.02.13 09:46

A két nagy hitelminősítő a válság ellenére is befektetésre ajánlott kategóriában tartotta Magyarországot, ez azt jelzi, hogy nemcsak a befektetők, hanem a hitelminősítők is bíznak a magyar gazdaságban:
Aki viszont soha sem teszi ki lábát a lakásból és csak az ellenzéki sajtó tájékoztatására hagyatkozik, azt hiheti, hogy mióta nem a ballibek kormányoznak döglődik, dögrováson van az ország népe és karnyújtásnyi közelségben van az összeomlás.
Mióta nem a ballibek kormányoznak állítólag olyan szegények vagyunk, mint a templom egere!
Mióta nem a ballibek kormányoznak széles tömegek kenyeret is csak képeskönyvben láthatnak.
A közoktatás a ballib propagandában semmit sem ér!
Ebben a propagandában az egészségügy is romokban hever!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2021.02.13 08:43

A minősítők számára nem kétséges, hogy amíg orbánék uralják az államot, a nép életszínvonala nem lesz akadálya a hitelek visszafizetésének, a szakszervezetek meg nem fognak jelentősebb reálbér emelkedést kiharcolni. Egyáltalán, nem lesz itt semmi bibi ....A nép megtakarításai, minden létező jövedelme orbánék tékozló hiteleinek a visszafizetését szolgálja, a végsőkig és mág azon is túl ! Az olimpia után másképpen lesz !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html