Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az építőipar növekedését leginkább az állami megrendelések idézték elő, ezért érdemes volna elgondolkozni azon, hogy a magánberuházásokat is támogassa az állam valamilyen hitelkonstrukcióval - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

"Szerintem érdemes volna azon elgondolkozni, hogy a magánberuházások, tehát elsősorban a lakásépítések, új lakások építésénél is valamilyen hitellehetőséget nyújtsunk" - jelezte a szakminiszter. Személyes véleménye szerint fontos lenne, hogy ha a növekedést tartóssá akarjuk tenni, akkor ne csak állami beruházások, hanem a magánberuházások is növekedjenek.

"Tehát a jegybanki hitelprogramnak, vagy más hitelprogramoknak is lehetőséget kellene biztosítaniuk arra, hogy kedvezményes forráshoz tudjanak jutni azok, akik most lakást szeretnének építeni" - fejtette ki a szakminiszter.

A következő évekre vonatkozóan a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy ha a növekedés erősödni fog, akkor van remény arra, hogy bepótolják a magyar gazdaságban az elmaradt fejlesztéseket és béremeléseket.

"Most, ahogy kezdünk stabilizálódni, mindenkiben van egy feszültség, hogy gyorsan az ő igényét is elégítsük ki. Ezt lépésről lépésre, szépen meg lehet tenni, lehet előre haladni"- jelezte a politikus.
2014-ben már béremelésekkel, rezsicsökkentéssel, adókedvezményekkel nagyon sokat tudunk előrelépni és 2015-ben ez folytatódhat - tette hozzá Varga Mihály.