Varga: a magyar és a német kormány egyetért

A magyar és a német kormány az európai migrációs válság ügyében a meglévő nézetkülönbségek ellenére egyetért abban, hogy európai megoldásra van szükség, és ennek előfeltétele a beáramlás kontrollálása és megállítása - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek hétfőn Berlinben, miután megbeszélést folytatott Sigmar Gabriel német alkancellárral, gazdasági miniszterrel és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszterrel.
Inforádió, MTI, 2015. november 2. hétfő, 21:56
Fotó: Napi.hu

Varga Mihály kiemelte: a német vezetők azt is egyre inkább felismerik, hogy kulcsfontosságú az uniós külső határok, mindenekelőtt a görög-török határ védelme.

Továbbá közös meggyőződés, hogy az EU felé vezető migrációs útvonal legfontosabb szakaszán, Törökországban a vasárnapi választások révén megszilárdulhat a politikai helyzet, és egy stabil kormány létrejöttével "prioritást kaphat" a Görögországgal közös határ ellenőrzése.

A magyar és a német kormány Oroszország szerepéről is egyformán gondolkodik, mindkét fél úgy véli, hogy szükség van Oroszországra a globális kérdések, így a szíriai helyzet megoldásához, de elengedhetetlen az ukrán válság rendezésére kidolgozott minszki megállapodások betartása - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Heliantusz, 2015.11.03 07:44

A világ legnagyobb hazugságait és baromságait nem a kocsmákban mondják el, hanem a ilyen és hasonló találkozások alkalmával.

Milyen alapvető azonosság volt eddig a magyar és a német felfogásban a migránsokkal szemben?
Kikecmereghetnénk már a németek árnyékából. Németország a multik és a háttérhatalom által támogatott ország csak, emberileg még a szlávok szintjén sem tartanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html