Varga: ekkora hatása lesz a ma bejelentett adócsökkentésnek

A társasági adókulcs egységesen 9 százalékra csökkentése nyomán 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál, az adókulcs csökkentésével a legkedvezőbb adózási feltételeket nyújtaná Magyarország az Európai Unióban - mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.
MTI, 2016. november 17. csütörtök, 13:56
Fotó: Napi.hu

Reményeik szerint ezt a javaslatot el tudják fogadni a munkaadókkal és munkavállalókkal való péntek délelőtti tárgyaláson - mondta Varga Mihály a Regionális Digitális Konferencia szünetében tartott rövid sajtótájékoztatón

A kormányzat le szeretné zárni a tárgyalásokat a héten, hogy a jövő héten be tudja nyújtani a parlamentnek a tervezett javaslatokat. Ezzel reális lehetőség nyílna arra, hogy már január elsejével életbe lépjenek a módosítások, ami jó alapot teremtene arra, hogy a gazdasági növekedés a mostani 2-3 százalékos nagyságrendről 3-5 százalékos tartományba emelkedjen - mondta a miniszter.

A költségvetésen a kormány számításai szerint nem kell módosítani, a 200 milliárd forintos tartalék elegendő kell, hogy legyen.

HOZZÁSZÓLÁSOK