Varga előre belengette a friss GDP-adatot

A köztévé reggeli műsorának vendége volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a tárcavezető arról is beszélt, hogy várakozásai szerint 3% körül vagy a felett alakulhat az első negyedéves gazdasági növekedés.
portfolio.hu, 2014. május 15. csütörtök, 08:56
Fotó: Napi.hu

Mindez azért is érdekes, mert a KSH reggel 9 órakor közli az első negyedéves számokat. (A piaci prognózis 2,7 százalék körüli ütemet valószínűsít.

A nemzetgazdasági miniszter arra számít, hogy az idei évben 2,5 százalék körül lehet a gazdasági növekedés. A 2014-es költségvetést a kormány eredetileg 2 százalékos növekedéssel tervezte, az áprilisban bemutatott friss konvergenciaprogramban viszont már 2,3 százalékos növekedést jelzett előre.

Varga szerint az első negyedéves növekedési adat akár meg is haladhatja a 3 százalékot a legutóbbi erős ipari termelési adat és beruházási számok alapján.

A német motor erős, komoly növekedés van a német gazdaság teljesítményében, főleg az autóipar területén - mondta Varga Mihály a Reuters beszámolója szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK