Varga fontos bejelentést tett: az Ön pénztárcája is megérezheti!

A gazdasági kabinet döntéseit ismertetve négypontos törvényjavaslat-csomagot jelentett be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, amelyeket hamarosan tárgyal az országgyűlés. A módosítók között a középtávú járulékcsökkentés is szerepel, amelyben a kormány eltökéltnek mutatkozik.
Napi.hu, 2016. november 2. szerda, 10:55
Fotó: Napi.hu

A csomag keretében az adótörvények kisebb módosítása mellett a foglalkoztatás szabályainak átalakítása, az államháztartási törvény módosítása, illetve a versenyképesség javítása kerül hamarosan a parlament elé.

A kabinet jelentősebb, egy-két százalékpontos mérséklésnél biztosan nagyobb járulékcsökkentést szorgalmaz, ám a konkrét javaslatot csak a Versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma tárgyalásainak során ismertetik. A kormány célja, hogy legalább 5-6 éves távlatában javuljon a versenyképesség és az adóék nagyságának tekintetében ekkorra elérjük Csehország és Szlovákia szintjét.

Nincs konkrét elképzelés arról, hogy már januárban bejelentik-e a járulékcsökkentést. Varga Mihály szerint nem volna helyes, ha a kormány fix időpontról, illetve tételekről beszélne, mivel a javaslat formába öntéséhez tárgyalásokra van szükség, cél azonban, hogy a tehercsökkentés minél hamarabb megtörténjen.

Felelőtlenség lenne már most azt mondani, hogy 2017. január 1. kőbe lesz vésve, hiszen a cégeknek felkészülési időre lehet szükségük és a konkrétumok a partnerek javaslatától is függnek. Annyi bizonyos: "Jelentős mérséklést szeretnénk elérni és tisztában vagyunk vele, hogy az egészségbiztosítási és a nyugdíj biztosítási kassza szempontjából akár egy százalékpontos módosítás is százmilliárdos nagyságrendű bevételkiesést jelenthet" - mondta a miniszter. Varga nem tájékoztatott arról, hogy mi lehet majd a köztehermérséklés fedezete, azt ugyanakkor elmondta, hogy a lépés nem társulhat adóemeléssel.

A szociális partnerekkel folytatott tárgyalások ezen a héten kezdődnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2016.11.03 20:27

@Ludasferi: Górékám 2010-ben megállt az idő vagy, vagy mi?
Orbancnak meg a csürhéjének sikerült alulmúlni a félnótás gyurcsányt is.
Egyébként meg leszarom az "éhezőket".Aki tisztességes munkát végez élhessen méltányos életet és ne kelljen külföldre mennie.
Az ingyenélők meg forduljanak föl!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2016.11.03 19:49

@megfigyelt: FOLYATÁS !
Helyesbítés a GENGSZTER váltás 1989- ben volt !
Az első szabad kormány sajnos nem rendelkezett hozzáértő miniszterekkel az Németh kormány szakemberei nagyon hiányoztak. Nem lett volna szabad a jól működő mezőgazdaságot szétverni megfelelő tulajdonosokat kellett volna találni a jól menő Tsz-k és az állami gazdaságok müködtetésére és a feldolgozó ipart fejleszteni kellett volna nem megszüntetni . A jól teljesítő autóbusz gyártásthoz meg lehetett volna a müködő tőkét találni, 1978-ban voltam egy rokon látogatáson San-Franciskóban és utaztam egy Ikarusz 286-os csuklós busszal , nem voltunk mi annyira fejletlenek mint az a mostani beképzelt FASZOK állítják. A hütőgép gyártást a TV korszerűsítést lehetet volna rendezni amennyiben nem EGOISTA hozzá nemértő politikusok irányították volna az országot. / Chilei cseresznye /. A kárpótlás nem az ország érdekeit szolgálta ,hanem csak pénzügyileg tette tönkre. Azt viszont állítom ,hogy aki a 2010 utáni intézkedésekkel egyetért ,úgy mint az egykulcsos adó -- a végtelen jövedelmi aránytalanság kialakítása --- a törvényesített szabadrablás , foglalkoztatottak szegényebb 60 % ának a semmibevételét az nem lehet normális épeszű ember.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2016.11.03 18:28

@Ludasferi: LUDASMATYI !!!!!!
Elmesélem FIGYELJ,
A ll-ik világháboruban kitartottunk a veszted mellett.
Nem a nép kérte a RUSZKIK idetelepülését éppúgy mint nem az NDK -sok.
Nem a magyarok döntötték el az ország feldarabolását 1920-ban sem.
Az 1945 utáni tönkre vágott országot kellet élhetővé tenni, lakható telepeket kellett kialakítani és azt sikeresen megtették , Francia országban is vannak hasonló lakótelepek nem beszélve a Visegrádi országokban és az volt NDK-ban.
Az 1956 -os forradalom azért nem járt sikerrel mert a dicső nyugat nem volt érdekelt Magyarország függetlenségében. Kádárnak volt egy megbocsájthatatlan BŰNE , hogy több embert végeztetett ki mint Haynau, de mégid szerencséje volt az országnak ,hogy nem Münihk lett az első ember . kialakult a legjobban élhetó BARAK az országban, Az 1999 es GENGSZTER váltás után lehetett volna sokkal ésszerűbb intézkedéseket hozni PL: annak a szakállas faszinak nem azt kellett volna kiabálni RUSZKIK HAZA , hanem ésszerü kölcsönös előnyökön kialakított kereskedelmi kapcsolatokra kellett volna törekedni megőrizve a mezőgazdasági termékein keleti piacát. Nem kellett volna jól müködő mezőgazdaságot és a termékek feldolgozását szétverni megszüntetni. Csengettek majd folytatom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ezt-neked, 2016.11.03 17:59

@Ludasferi: "... hogy ezeket az óriási hiányosságokat, elmaradásokat se most kelljen pótolni, a 2010 óta eltelt pár év alatt!!! "

Tudod nagyokos, volt egy időszak, amely a vetés ideje volt 2002-2010 között, mert se előtte, se utána sok minden nem történt, köszönhetően a qurmányodnak, mert ők esetleg "csak" Nemzeti" színház, és stadionok, meg kisvasút építésben diadalmaskodtak, de mondjuk az infrastruktúra fejlesztést mindig is lesz@rták ugyan úgy, mint 2002 előtt is! Tehát egyértelmű, hogy nem az az érdekük, hogy a nagy többség jólétben legyen, hanem inkább egy olyan szűk rétegre összpontosítanak, akik vazallus módon mindent elkövetnek, hogy a rendszert fenn tartsák,és a hatalom kegyeltjeiként, minél nagyobb pénzeket zsebre vágjanak! Ha, ha, ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

v007zsolt, 2016.11.03 17:48

@Warlock: (ja... amiket írtál, azok megállják a helyüket természetesen.........

írt valamit?????? Szerintem ugyan anyit mondott mint Varga Misi!!!Semmit!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html