Varga lett az uniós főtárgyaló, de a tárgyalásokat Cséfalvay vezeti továbbra is

Bár Varga Mihály lett az uniós főtárgyaló, a 2014-2020 között rendelkezésre álló fejlesztési források felhasználásáról folyó tárgyalásokat továbbra is Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár vezeti - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
NAPI, 2013. április 24. szerda, 15:06
Fotó: Napi.hu

A kormány Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert nevezte ki uniós főtárgyalónak, a 2014-2020 között rendelkezésre álló fejlesztési források felhasználásáról folyó tárgyalásokat azonban továbbra is Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár vezeti. A főtárgyaló személyének megváltoztatására Matolcsy György MNB-elnökké való kinevezése miatt volt szükség - közölte az NGM.

A tárgyalások vezetőjeként Cséfalvay Zoltán felel a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó hazai fejlesztési programok kidolgozásának összehangolásáért és a fejlesztési források tervezett felhasználásáról folytatandó brüsszeli tárgyalások lebonyolításáért. Ennek keretében koordinálja az Európai Bizottsággal kötendő Partnerségi Megállapodásnak az előkészítését, amely meghatározza a 2014-2020 közötti időszak fejlesztési célkitűzéseit és az EU-s fejlesztési források felhasználásának prioritásait, szerkezetét és intézményi kereteit - olvasható a tárca közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK