Varga máris magyarázza a magyar bizonyítványt?

Magyarország kifogásolja az Európai Ügyészség tevékenységével kapcsolatos bizottsági megállapításokat, ezért külön nyilatkoztatott tett az Ecofin tanács ülésén - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.
Domokos László, 2018. június 22. péntek, 14:00
Fotó: Pixabay

Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, ezt a kérdést nemzeti hatáskörnek tekinti, amelybe bármilyen brüsszeli beavatkozás a nemzeti szuverenitást sérti. Továbbá nem támogatjuk a Brüsszel által előterjesztett bevándorláspárti költségvetési javaslatot, mert az nem szolgálja sem az európai közösség, sem Magyarország érdekét - mondta Varga.

A miniszter szerint az országspecifikus ajánlásokban egyrészt az Európai Bizottság egyes területeken pozitív irányban változtatta meg az álláspontját azzal, hogy évek óta kritikaként szereplő pont került ki az ajánlásokból vagy sokkal enyhébben fogalmaztak mint korábban.

Ugyanakkor az idei ajánlások szövegének tervezetében továbbra is találhatóak problémás megállapítások. Magyarország ugyanis kifogásolja az ügyészség tevékenységével kapcsolatos megállapításokat, mivel azok túlmutatnak az európai szemeszter eredeti keretein, és nemzeti hatáskört érintenek.

Budapest szerint tiszteletben kell tartani a magyar kormány azon döntését, hogy Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ezért az ügyészségre vonatkozó ajánlás kapcsán külön nyilatkozatot tett a magyar kormány az Ecofin ülésén - mondta a tárcavezető.

A tanácsülést megelőző munkareggelin az Európai Bizottság által javasolt uniós bevételi forrásokról volt szó. A magyar álláspont, hogy a mostani brüsszeli költségvetési javaslat egy politikai előterjesztés, egy bevándorláspárti költségvetési javaslat, amely nem szolgálja az európai közösség egészének, sem Magyarország érdekét. A javasolt források a kevésbé fejlett tagállamok számára arányaiban nagyobb mértékű befizetést jelentenének és így nincsenek összhangban az uniós alapszerződéssel - áll a PM közleményében.

Kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.06.23 12:58

Nagy okos varga orbán zombija, ha neki kellene valakinek pénzt adományozni saját zsebébőli segítségképpen, akkor is azt mondaná vajon, hogy rendjén van, ha a segített vérig van sértve ha ellenőrizni akarják, hova tünik az összeg, pláne ha bizonyíthatóan lopjáka pénzt, és nem arra használják, amire adta, álszentesküszegő sumák, nem képviseli se az ország, se az EU érdekeit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html