Varga Mihály bejelentette, hogy egészségügyileg is önálló Magyarország

A kormány támogatásával 5 újabb magyar vállalkozás indít egészségipari beruházást, 3,3 milliárd forint értékben - mondta el Varga Mihály pénzügyminiszter pénteki Facebook-videójában.
Szabó Dániel, 2020. december 4. péntek, 10:14
Fotó: Buksza

Vitaminok, fertőtlenítőszerek, maszkok, nővérhívó-rendszerek és orvosi eszközök 3D nyomtatással. Ezekben erősödik Magyarország önellátása annak az öt újabb beruházásnak köszönhetően, amelyet az egészségipari programmal támogatunk. A Pénzügyminisztérium a nyáron indította el az egészségipari támogatási programot, amelyben már 11 magyar vállalkozás indított, együtt 10 milliárd forint értékű beruházást - jelentette be a miniszter.

A program célja, hogy minél kevesebb egészségipari terméket vásároljon az ország külföldről - mondta a miniszter, aki szerint az önellátás fontossága a járvány első hulláma alatt derült ki, mert amikor a legnagyobb szükség lenne ezekre a termékekere, éppen akkor okoz nehézséget a beszerzésük és így az áraik is jelentősen emelkednek.

Varga Mihály arról beszélt, hogy a támogatott beruházások a magyar emberek biztonságos ellátását szolgálják, egyben pedig a munkahelyek védelmét és a gazdaság újraindítását is segítik.

Az egészségipari beruházások listája a Pénzügyminisztérium honlapján elérhető - mondta a tárcavezető.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszaii, 2020.12.04 11:19

Azért elképesztő Vargától.
Hatalmasat hazudik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.12.04 10:33

És a narancsligetek meg a gyapottermelés mikor következik miska ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html