Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A válságkezelés csak akkor lehet sikeres, ha az adóügyi és egyéb könnyítések illeszkednek a krízis súlyához. A versenyképesebb adószerkezet megőrzése és megerősítése, a költségvetés konszolidációja az adóelvonási szint csökkentése mellett, a foglalkoztatás szintjének emelése, a demográfiai trendek javítása, valamint a nemzeti érdek határozott érvényesülésének elősegítése marad a hazai adópolitika legfőbb célkitűzése - mondta a miniszter a pénzügyi tárca közleménye szerint.

Varga Mihály a családok adójának mérséklése mellett az adópolitika fontos elemének nevezte a vállalkozások terheinek csökkentését utalva többek között az uniós szinten legalacsonyabb társasági adómértékre, illetve a kisvállalkozásokat segítő könnyítésekre.

Az adócsökkentések mögött az eredményes gazdaságfehérítés áll - tette hozzá utalva utalva az ekáer, az online pénztárgépek, valamint az online számlázás sikeres bevezetésére, amelyek nemcsak a feketegazdaság elleni küzdelemben, hanem a digitalizációs módszerek elterjesztésében is fontos szerepet kapnak.

A pénzügyminiszter közölte: a kormány a jövőben újabb adóadminisztrációt könnyítő intézkedéseket vezet be. 2022-ig harmadával kívánják csökkenteni adófajták számát, illetve az adóügyek háromlépcsős digitalizálása révén néhány éven belül az EU-ban Magyarországon lehet a legegyszerűbb az adóügyintézés.