Varga Mihály szerint a kormány kipakolta a kasszát

A Fidesz szerint a kormány eltitkolta az emberek elől a gazdaság és az államháztartás valós helyzetét, az év végi államháztartási deficit túllépés meghaladhatja a 900 milliárd forintot is - jelentette ki Varga Mihály volt pénzügyminiszter, a Fidesz képviselője Budapesten.
NAPI Online, 2006. április 11. kedd, 14:53
Fotó:

A Fidesz szerint a hétfőn közzétett államháztartási adatok alapján látszik, hogy a kormány kapkodó intézkedéseivel tönkreteszi a gazdaságot. Varga Mihály úgy vélte: az első negyedéves államháztartási adatok azt mutatják, hogy "kipakolták a kasszát", minden lehetséges kiadási tételt kifizettek már az első negyedévben. Mindebből az ellenzéki politikus szerint jövőre logikusan adóemelés, áfa-visszatartás és megszorítás következik.

Varga Mihály az új kormány legsürgősebb feladatai közé sorolta egy hiteles konvergencia program kidolgozását és az államháztartás valós helyzetének felmérését. Az ellenzéki politikus szerint a következő kormány azonnali dolga lesz a helyzetet orvosolni, ám erre konkrét javaslatokat nem ismertetett, mert - mint mondta - az államháztartás valós helyzetét még nem ismerik.

HOZZÁSZÓLÁSOK