Varga Mihály szerint ekkor lehet olimpia Budapesten

Nem volt optimista Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, mikor az Inforádió arról kérdezte, hogy mikor lehet olimpia Budapesten.
Szász Péter, 2017. február 23. csütörtök, 19:34
Fotó: Napi.hu

Évek, évtizedek kellenek ahhoz, hogy megváltozzon az olimpia nemzeti elfogadottsága - mondta Varga Mihály az Inforádiónak.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az eddigi előkészítési munkálatok költségeit a Budapest 2024 Zrt. fizette. "Számításaink szerint ez nem éri el a 10 milliárd forintot, 9,5 és 9,8 milliárd forint között lehet valahol, a számlák beérkezésekor fizetjük ki az összegeket. Azzal, hogy ha megszületik a döntés a pályázat visszavonásáról, akkor ezek a költségek megszűnnek, nem kell tovább fizetni" (Olvassa el kapcsolódó cikkünket, amelyből kiderül, hogy az összeg a 40 milliárdot is elérheti).

A nemzetgazdasági miniszter szerint a népszavazási kezdeményezéssel Budapest olyan hátrányba került, hogy nincs sok esélye a pályázatnak.

Varga Mihály az olimpiai pályázat visszavonásának menetrendjéről szólva elmondta: "a jogi procedúrája a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól is függ, nekik kell jóváhagyniuk a visszalépésünket. Ahogy a főváros a Magyar Olimpiai Bizottsággal együtt ezt bejelenti, lényegében formális, hogy milyen időpontban születik meg ez a NOB-döntés."

HOZZÁSZÓLÁSOK