BUX
37954

Varga: sok a sebesült, sok a vérző szektor

Sok a sebesült, sok a vérző szektor, de elértük, hogy Magyarország negatív szenzációként kikerült gazdasági világsajtóból - kommentálta az Orbán-kabinet eddigi gazdaságpolitikai lépéseinek eredményét Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár.

MTI-Eco, 2010. november 25. csütörtök, 19:55

Aki a gazdasági válság közepette a legjobbak közé tud kerülni, annak az üzletmenetben már túl nagy meglepetés nem nagyon adódik, és feltehetőn sokkal jobban fog teljesíteni akkor, ha Magyarországon megkezdődik a fellendülés időszaka - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön Szolnokon, a TOP 50 című, Szolnok megye legjobb félszáz vállalkozását felsorakoztató kiadvány bemutatóján.

Az egyelőre nem tudható, hogy ez a fellendülés a világban és hazánkban mikor következik be, hiszen megint negatív hírek uralják a világsajtót. Írországot éppen most kellett az Európai Uniónak tetemes pénzösszeggel anyagilag támogatnia, a piac spekulánsai pedig jelenleg Portugáliában vannak, és már Spanyolországot is kinézték maguknak - fogalmazott a fideszes politikus.Az viszont biztos, hogy a világgazdaságban a jövőben felértékelődnek olyan tulajdonságok, mint például a biztonságosság - különösen ha az energiaellátásról van szó -, valamint a mérsékletesség, a megtakarítási készség, a gyorsaság, a reagálóképesség - mutatott rá a politikus, hangsúlyozva: ezekkel minden gazdasági irányítónak számolni kell. Varga Mihály szerint a hivatalba lépett új kormány gyors reagálásból már egyszer jól vizsgázott, hiszen a bankadó bevezetésén más országok még csak gondolkodtak, amikor náluk már erről jogszabály született. Az Orbán-kabinet eddigi gazdaságpolitikai lépéseinek eredményét Varga úgy kommentálta, hogy "sok a sebesült, sok a vérző szektor", de elértük, hogy Magyarország negatív szenzációként kikerült gazdasági világsajtóból.