Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót 2015. augusztus 16. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja - közölte az ÁNTSZ.

Az országos tisztifőorvos a jelenleg is érvényben lévő hőségriasztást eredetileg 2015. augusztus 5-én 0:00 órától adta ki, amelyet egy alkalommal már meghosszabbított, és egyben harmadfokú, "hőségiradó" szintre emelte. Az időjárás-előrejelzés alapján a kánikula a következő napokban sem enyhül, ezért ismét hosszabbításra kerül sor. Ezzel már biztos, hogy a magyarországi hőségriasztások rendszerében ez lesz a valaha kiadott leghosszabb figyelmeztetés. Tíznapos riasztásra már korábban is volt példa, a jelenlegi azonban - vasárnappal bezáróan - már 11 napos lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján jelentős változás hétvégéig nem várható: száraz, napos időre számíthatunk. Szombaton azonban helyenként, vasárnap és hétfőn szórványosan, kedden pedig már többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, ezért keddre néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.