Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a következő eszközöket tartalmazza a Városliget jelentős forgalomcsillapítására:

- a Kós Károly sétány gépjárműforgalomtól való lezárását és gyalogos-kerékpáros sétánnyá átalakítását,

- az Állatkerti körút átmenő gépjárműforgalomtól való lezárását - ide nem értve a közösségi közlekedést -, megőrizve a reggeli és a késő délutáni csúcsórákban az időszakos megnyitás műszaki lehetőségét a hivatásforgalom számára,

- a Városliget területén - az Állatkerti körút kivételével - a közterületi parkolás megszüntetését és az Állatkerti körúton a közterületi parkolóhelyek számának csökkentését,

- a Hősök tere Szépművészeti Múzeum és Műcsarnok előtti, valamint a Kós Károly sétányhoz kapcsolódó részének teljes gépjárműmentesítését.

Egy 1500 férőhelyes P+R parkoló épül a Hungária körút - Kacsóh Pongrác út - Mexikói út csomópontban. A Szegedi út vonalában a XIII. kerületi Béke teret és a XIV. kerületi Kassai teret összekötő új közúti és villamosvasúti felüljáró épül, valamint az új gyűrűs szakasz megközelítéséhez szükséges útkapcsolatokat is kialakítják.

A beruházás előkészítésére 4 milliárd forint fordítható 2020 és 2022 között. Ebből a Városliget Zrt.-nek 200 millió, míg a BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt.-nek 3,8 milliárd forint támogatás jár.