Új állomás a Liget Projektnél: eldőlt ki építi a Magyar Zene Házát

A Magyar Építő Zrt. építheti meg a Magyar Zene Házát a Városligetben, a tendert 17,5 milliárd forintos ajánlattal nyerte meg a cég.
Vég Márton, 2018. szeptember 7. péntek, 13:47
Fotó: Napi.hu

Újabb állomásához érkezett a Liget-projekt, ugyanis a Hungexpo irodák helyére épülő Magyar Zene Háza kivitelezésére kiírt tendert a Magyar Építő Zrt. nyerte 17,5 milliárd forintos ajánlattal - szúrta ki a 444.hu a Közbeszerzési Értesítőben. A leendő kulturális, kiállító- és koncertközpont a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a műjégpálya épületének közelében, a Néprajzi Múzeum mögött terpeszkedik majd.

"A főváros egyik ékessége lesz a Magyar Zene Háza" - mondta augusztus végén Baán László, a projekt miniszteri biztosa az M1 csatornán. A világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu által tervezett Magyar Zene Háza, amely múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is működik majd, 2020 végén nyithatja meg kapuit. Baán László elmondta, hogy a japán építész tervei szerint egy légies ház épül majd fel, üvegfalakkal körülvéve és egy különleges tetővel ellátva, így a természet és az épület párbeszédet folytat egymással. A térszint alatt lesznek majd a kiállítóterek.

A Magyar Építő újítja fel a Szél Kálmán téri Postapalotát, építi a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központját, illetve a ZÁÉV-vel közösen az új Puskás-stadiont is.

Fotó: Városliget Zrt./MTI/MTVA

HOZZÁSZÓLÁSOK