Vasárnapi boltzár: megszólalt a kormány

Kedden arról írt a Magyar Idők, hogy a minisztériumok a szakszervezetekkel tárgyalnak, most reagált a kormány.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 30. kedd, 10:56
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

"A vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy, a kormány nem kívánja újra megnyitni ezt a kérdést." - ezt a rövid tájékoztatást küldte el szerkesztőségünknek a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Kedden a Magyar Idők írt arról, hogy a kormány tárgyal a kereskedelmi dolgozók egyik szakszervezetével a boltok vasárnapi zárva tartásának felújításáról. Az érdekvédők szerint az intézkedés enyhítené a munkaerőhiányt.

A Magyar Idők azt írta, hogy a szakszervezettel tervezett első minisztériumi tárgyalás az elkövetkező napokban lesz.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dadogo, 2018.10.31 05:20

Ha annak idején a dicső szakszervezetek nem a minimálbérért hanem tisztességes fizetésért "küzdöttek" volna, akkor lehet, hogy most nem kellene aggódni a munkaerőhiány miatt. Ha a munkáltatók nem éhbérért dolgoztatták volna az embereket, akkor most más lenne a helyzet. Lehetne még folytatni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.10.30 12:09

A szakszervezet, már rég nem érdekképviselet, csak olyan pénznyelde mint a kamara.
Tagdíjakból jólétet biztosítanak a funkcionáriusoknak.
A szakszervezetek eljátsszák, hogy tesznek a melósokért valamit, de abban nincs köszönet.
Nézzünk egy példát: 2014-ben a G orbán aljas módon elvett a szabadságokból a betegállomány miatt. Erre a szakszervezetek nagy hanggal kamu jogi támadást indítottak, majd a weblapjukról is leszedték azt a menüt, amelyiken ezt lehetett követni. Ja, és persze csöndben kimúlt az egész kártérítési ügy.
Erről lenne szíves nyilatkozni egy szsz vezető?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html