Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A minisztérium textil szájmaszkok gyártására kérte a szükséges eszközökkel, szaktudással rendelkező szakképző intézményeit. A végzős vagy felnőttoktatásban részt vevő tanulók, ha a megfelelő gépek birtokában ezt otthoni körülmények között vállalni tudják, gyakorlatként maszkokat állíthatnak elő.

A kezdeményezéshez gyakorlati oktatás keretén belül olyanok is csatlakozhatnak, akik a tömegközlekedés igénybevétele nélkül el tudnak jutni a tanműhelyekbe varrni - írta közleményeben a szakképzést felügyelő ITM.

A helyi igényeket elégítik ki

Jelenleg 15 centrumban készülnek védőmaszkok szakoktatók, diákok és önkéntesek bevonásával, elsősorban otthon vagy kiscsoportokban, az elővigyázatossági intézkedések betartásával. Több iskolában zajlik az előkészítés és az alapanyagok beszerzése, a Karcagi, Pécsi, Székesfehérvári, Szerencsi és Váci Szakképzési Centrum már megnyitotta tanműhelyeit erre a célra. Az elsődleges cél a helyi, települési igények kiszolgálása, az adott város vagy térség kórházainak, szociális intézményeinek, idősotthonainak ellátása - olvasható a közleményben.

Az összefogás jegyében a minisztérium felkarolta és a fenntartásában lévő szakképzési intézmények figyelmébe ajánlotta a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kezdeményezését. A javaslat szerint az intézmények felkeresik azokat a nyugdíjas munkatársakat, akiknek fokozott veszélyeztetettségük miatt nem tanácsos otthonról kimozdulniuk. Felmérik a segítségnyújtásra vonatkozó igényeket, és ha szükséges, a szolgálati járművekkel helyettük bevásárolnak vagy kiváltják a gyógyszereiket. Az ITM minden kezdeményezést bátorít a szakképzésben is, amely a járvány elleni védekezést erősíti, az idősek segítését szolgálja - írta az ITM.