Vége a Demszky-korszaknak

A szocialisták erős főpolgármester-jelöltet akarnak.
NAPI Online, 2009. február 12. csütörtök, 09:43
Fotó:

Az MSZP fővárosi csoportja már idén meg akarja találni azt az erős főpolgármester-jelöltet, akit 2010 őszén elindíthat a poszt elnyeréséért - mondta a Népszabadságnak Burány Sándor, a párt budapesti elnöke. Egy biztos, ő maga nem vágyik erre a posztra.

Abban nem kételkednek, hogy 20 év után lezárul a Demszky-korszak, s ezzel annak is véget kell érnie, hogy a szocialisták tessék-lássék módon fognak hozzá a főpolgármester-jelöléshez, és ezzel Demszky Gábor és a mögötte álló liberális "könnyű prédájává" válnak.

Burány szerint ennyi ciklus után látszik, hogy az "eddigi sikerekből már nem futja újabb négy évre". Ezzel szerinte az MSZP-nek és az SZDSZ-nek is szembe kell néznie.

A fővárosi szocialistákat sokként érte a 7. kerületi polgármester letartóztatása. Egy nemrégiben tartott tanácskozáson Hunvald György és Verók István 6. kerületi polgármester is elmondta álláspontját, amely szerint tisztességes ingatlanügyleteket kötöttek, és az ügyészség téved.

Az MSZP nem ítéli el letartóztatott politikusát és nem ítélkezik felette. Jogerős ítélet hiányában nincs oka kételkedni az álláspontjában, de arra kéri, hogy az eljárás végéig függessze fel párttagságát.

HOZZÁSZÓLÁSOK