Vége a jó időnek? - Erre számíthat a hétvégén

A hétvégén fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, jellemzően már 20, helyenként 10 Celsius-fok alatt alakulnak majd a maximumértékek. Ezzel együtt többfelé napsütésre is várható, csak helyenként lehet kisebb eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
MTI, 2015. november 13. péntek, 06:45
Fotó: MTI/AP

Pénteken az éjszaka képződő köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de keleten helyenként tartósan megmarad a köd. Számottevő csapadék nem lesz, keleten azonban szitálás kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb a Kisalföldön élénkül meg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1-7 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában 12-17 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon hűvösebb lesz.

Szombat hajnalban délnyugaton lehet köd, ami lassan feloszlik. Északon várható több napsütés, délen felhős lesz az ég. Többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban többnyire 4-9 fok között, északnyugaton 9 fok felett alakul a hőmérséklet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap megélénkülhet, főleg északon helyenként meg is erősödhet a szél. Az ország északi felében elszórtan kisebb eső is lehet. A minimumhőmérséklet plusz 1-6, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK