Kedden többnyire erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, a Dunántúlon helyenként, másutt több helyen várható eső, zápor, délnyugaton, délen néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet a Dunántúlon nagy területen élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Szerdára virradó éjjel szakadozik, csökken a felhőzet, inkább már csak kezdetben alakulhat ki helyenként kisebb eső, zápor. Hajnalra foltokban - az Alföldön esetleg nagyobb területen is - köd képződik. Gyenge lesz a légmozgás. A késő esti 1, 6 fokról reggelre -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a déli óráktól már erősen vagy közepesen felhős lesz az ég. A vastagabb felhőzet északon várható, és elsősorban ott valószínű helyenként kisebb eső, zápor. Nagy területen megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb. (Nagy dobásra készül az OMSZ).

Csütörtökön túlnyomóan borult égre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Pénteken napközben átmenetileg szakadozottá válik a felhőzet, rövid időszakokra a nap is kisüthet. Reggel és este többfelé valószínű eső, zápor, napközben záporokra, a Dunántúlon néhol zivatarra számíthatunk. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

A kép forrása: Pixabay.