Vége a tavasznak - jön a havazás

Szombaton véget ér a napsütéses, 9-11 fokos, tavaszias idő, az északkeleti szél erős, több helyen viharos lesz. Vasárnap hajnaltól ismét felhők érkeznek fölénk, főként a nap második felében várható több helyen csapadék: nyugaton eső, zápor, később keleten, északkeleten havazás, hózápor formájában, írja az Időkép.
Index.hu, 2013. január 5. szombat, 16:01
Fotó: Napi.hu

Mérséklődik a szél, ám a Dunántúlon délután újra megerősödik az északnyugati szél. A napközbeni átlaghőmérséklet 4-5 fokot csökken, visszatérnek a hajnali fagyok is.

Hétfőn is folytatódik a borongós idő és a lehűlés. Eleinte lehet eső, havas eső, majd egyre inkább hó várható. A Dunántúlon helyenként hózápor, havas eső előfordulhat, de a csapadék estére mindenhol megszűnik. Kedden és szerdán szárazabb idő várható, keleten téliesebb, nyugaton enyhébb lesz az idő. A légmozgás is mérséklődik. A hét közepére 1-2 fokos átmeneti melegedés körvonalazódik, de a hajnali fagyok egész héten kitartanak majd. A következő hétvégétől újra téliesebbre fordulhat az idő: hajnalban -3 fok, de az Északi-középhegységben akár -10 fokos hideg is várható, és a hőmérő higanyszála már napközben sem kúszik 0 fok fölé.

Orvosmeteorológiai szempontból változó fronthatásra kell számítani, a frontérzékenyekre nehéz napok várnak. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentrálóképesség.

HOZZÁSZÓLÁSOK