Végeztek a munkákkal három sztrádán

Befejeződtek a 2015 augusztusában megkezdett beton terelőfal- és korlátépítési munkák az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályákon - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
MTI, 2016. november 22. kedd, 20:39
Fotó: Napi.hu

Befejeződtek a 2015 augusztusában megkezdett beton terelőfal- és korlátépítési munkák az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályákon - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.A beruházás szükségességét a gyorsforgalmi utak egyik tipikus balesettípusa, a pályaelhagyásos baleset indokolta.

Ez a balesettípus különösen súlyos következményekkel járhat, ha a gépjármű az elválasztó sáv vezetőkorlátját átszakítva a másik pályatestre átjut. A 2011 és 2015 első fele közötti időszakban a gyorsforgalmi úthálózaton évente átlagosan 20-30 közötti volt a korlátátszakításos balesetek száma. Közölték, az ilyen balesetek száma jelentősen csökkenthető például beton terelőelemek, fokozott visszatartó képességű vezetőkorlátok, energiaelnyelő berendezések kihelyezésével.

Ebből kiindulva a közúti infrastruktúra biztonságosabbá tétele, illetve a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a kormány határozatban rögzítette a projekt megvalósítását a Közlekedés operatív programban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megvalósult projekt összesen mintegy 6,9 milliárd forint európai uniós forrásból készült el - tartalmazza a közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK