A családok évében sok család veszítette el lakását

Az elmúlt évben, amelyet a magyar kormány a családok évének minősített, több mint 3200 ingatlankiürítés történt, amelyek jelentős részében családok vesztették el lakásukat.
Komócsin Sándor, 2019. február 8. péntek, 10:28
Fotó: Napi.hu

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar összesített adatai alapján 3212 ingatlankiürítés történt tavaly Magyarországon, vagyis a kormány által meghirdetett családok évében - írta a 24.hu. Ez a szám alig marad el az egy évvel korában regisztrált - rekordot jelentő - 3636 kilakoltatástól.

Ráadásul tavaly egy hónappal meghosszabbították a téli kilakoltatási moratóriumot, így nem áprilistól (amikor is országgyűlési választást tartottak), hanem májustól lehetett ismét családokat az utcára tenni. Vagyis egy hónappal kevesebb idő alatt jött össze a több mint háromezer kilakoltatás, mint 2017-ben.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György szerint a legtöbb intézkedés még mindig a devizahiteles ügyek miatt van, ám ezek száma csökken. Az adatok magukba foglalják azokat az ingatlankiürítéseket is, amelyek nem lakóingatlanok, hanem például üzlethelyiségek voltak, így az nem jelenthető ki, hogy a több mint 3200 kilakoltatással ennyi család került volna az utcára tavaly.

HOZZÁSZÓLÁSOK