Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A végrehajtásokban az adósok értékeit évek óta zárt elektronikus rendszerben értékesíti a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (Kar). Ezt bővíteni akarják, meg akarják hirdetni a végrehajtásban szereplő vagyonelemeket a különféle ingatlanos és használt cikkeket kínáló internetes oldalakon - jelentette a Magyar Nemzet.

Az adósok ingatlanai, járművei, ékszerei, elektronikai cikkei és más tárgyai automatikusan felkerülnének a legnépszerűbb internetes árverezési oldalakra, így több százezresre, akár egy-két milliósra is nőhetne a potenciális vevők száma. Ehhez meg kell állapodnunk az érintett licitálós oldalak üzemeltetőivel. A köztestület úgy alakítaná ki az új megoldást, hogy a felmerülő költségeket a Kar fedezze.

Van azonban egy különleges feltétele ennek az újításnak: csak akkor kerülhetnek fel a nyílt portálokra a vagyon tárgyak, ha a hitelező ezt kifejezetten kéri. A Kar bízik benne, hogy ezzel nem lesz gond, mert minden részt vevő félnek az az érdeke, hogy minél több pénzt kapjanak az árverésre bocsátott vagyontárgyakért.

Január eleje és szeptember vége között majdnem 2600 ingatlan kiürítéséről intézkedtek a végrehajtók. A Kar az év elején arra számított, hogy idén kevesebb kilakoltatás lesz, mint tavaly, amikor 3200 esetet jegyeztek fel. A múlt évben nagyjából tíz százalékkal csökkent a kilakoltatások száma, idén is erre számítanak.